středa 24. září 2008

Zaklínač (The Witcher)

Zaklínač byl ve starobylých společnostech slovanskou verzí šamana, operující s bylinkářskými vědomostmi a magickými či prorockými schopnostmi. Slovo vypadlo z obecného povědomí a vrátily je do něj až knihy Andrzeje Sapkowského, nejvýznamnějšího polského autora publikujícího ve sféře fantasy, byť zde jde o trochu jiné pojetí.
Zaklínači Sapkowského (a jeho následovníků a fanoušků) mají se slovanskými vesnickými čaroději pramálo společného. Jsou popisováni jako „mutanti“ (za pomoci magie, mutagenů a dalších jedů upravení lidé), kteří kombinují primitivní magické schopnosti a k nejvyšší možné dokonalosti vybroušené bojové schopnosti spolu s magickými a posilujícími lektvary, což jim propůjčuje nadlidské schopnosti, které využívají ke svému hlavnímu konání – boji s různými magickými tvory, kteří sužují lidstvo. Je přirozené, že popularita Sapkowského a jeho knih vedla k tomu, že se různě pojatí zaklínači začali objevovat v různých RPGéčkách (jako je např. Dračí doupě) a hrách.
(Zdroj : Wikipedie.cz)

Je to právě počítačová hra, která posloužila jako předloha pro figurku zaklínače Geralta. Figurka byla vyprodukována známou firmou SOTA Toys, takže dobrá úroveň zpracování je zaručena. Ač se figurka prodává hlavně v Polsku, je možné ji zakoupit i u nás na webu Xzone. Samostatně se prodává stále za 1200 kč, takže jsem o její koupi vůbec neuvažoval, ale s vydáním rozšířené verze hry přišla zajímavá nabídka, jak figurku získat vlastně zdarma! (upd.24.9. Bohužel již vyprodáno) Takže jsem neváhal.




  • název : The Witcher
  • výrobce : SOTA Toys / CD Projekt Red
  • materiál : PVC
  • velikost : 19cm

Žádné komentáře: